zaterdag 7 april 2012

Trendlist: Spring/Summer '12

Het is weer zover! Hoewel het op 't moment vrij koud is buiten, komt de lente er toch weer aan. De lentecollecties verschijnen in de winkels, dus is het weer tijd voor een Fashion Trendlist van het komende seizoen! Ik moet zeggen dat ik na mijn bezoek aan Rome toch flink verlang naar het heerlijke, warme weer. Lekker buiten op een terrasje zitten, in een heerlijke, frisse outfit! Vandaag laat ik jullie zien wat jullie deze zomer kunnen verwachten op het gebied van de mode. Kijk mee en geniet van de prachtige creaties!

Deep Sea, Baby
De eerste trend die in mij op kwam, was de Aquatic trend: kleding geïnspireerd op de zee en het leven in de zee! Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de prachtige Fashionshow van Chanel, waarin het hele decor als het ware een koraalrif was! Prachtig! Bij Versace, Holly Fulton en Mary Katrantzou zie je duidelijk dat in de jurken een uitbeelding is gemaakt van het leven op de zeebodem: schelpen, zeewier en koraalriffen zie je overal terugkomen. Bij Stella McCartney is het zee-motief meer een interpretatie en is de trend iets abstracter, maar zeker niet minder mooi.

Black&White
Zowel zwart als wit zijn afzonderlijk áltijd goed: je kunt de plank eigenlijk niet misslaan met een zwart of wit modeitem. Dit seizoen zijn de kleuren echter gecombineerd tot prachtige, rookachtige creaties zials bij Dior en Ann Demeulemeester, of er is met deze kleuren in vlakken gewerkt om het figuur te accentueren! Bij Gareth Pugh zie je duidelijk dat de zwarte kleur aan de zijkant van de jurk gebruikt is om je lichaam te shapen. Slim!

Sweet Sugar
Vorig jaar deze tijd was color-blocking de belangrijkste kleurtrend, maar ik heb er nauwelijks iemand mee zien lopen, puur omdat de trend nogal opvallend is in het dagelijks leven. Dit jaar ligt de nadruk veel meer op zachte pastelkleuren, als lila, mintgroen, babyblauw of zachtroze! Deze kleuren zijn voor iedereen veel draagbaarder en ik moet zeggen dat de kleuren práchtig te combineren zijn met zowel zwart als wit (zoals je bij House of Holland en Louis Vuitton kunt zien), maar dat ze ook onderling mooi matchen!

Ethnic Safari
Eigenlijk is het standaard elke zomer zo, dat dierenprintjes en safarimotief helemaal terug komt! In de creaties van Roberto Cavalli is de dierenprint onmiskenbaar. Dit jaar gaan de dierenprintjes echter iets verder: zoals je bij Missoni kunt zien worden ze nu gecombineerd met oorspronkelijke afrikaanse kledingstijlen! Daarnaast zijn de kleuren khaki, taupe en wit een killer-combinatie voor een safari-look: een aviator zonnebril op je neus, een grote flaphoed op, en je bent helemaal klaar om op safari te gaan!

Flower Power
Zoals eigenlijk elke zomer spelen bloemen ook een belangrijke rol dit seizoen, en dan vooral als het bloemenmotief over je gehele outfit voorkomt! Bij Moschino is het iets subtieler aangepakt door grote bloemen te gebruiken, maar bij Louis Vuitton en Prada word je helemaal vrolijk door de enorme hoeveelheid kleine bloemen! Alexander Wang koos echter voor een wat rustigere look door geen gekleurde, maar zwart-witte bloemen te gebruiken: alles kan en mag!

Tangerine, Please!
Of je het nou leuk vindt of niet: oranje komt terug, in alle soorten en maten! Oranje is dé accentkleur deze zomer, of het nou een accessoire, of een hele outfit is: alles kan. Ondanks dat denk ik wel dat oranje in Nederland een wat lastige kleur is, want de kleur wordt niet alleen snel geassocieerd met Koninginnedag of het WK, maar is ook mooier bij gebruinde huidjes dan bij Nederlandse melkflesbenen (zoals de mijne!). Een wat lastigere trend dus, maar ondanks dat is de kleur wel prachtig voor een heerlijke zomerzon!

Tropical Island
Last but not least is er natuurlijk nog de trend die óp en top zomer is: tropische motiefjes! Knalblauw, knalgeel, exotische bloemen en fruitprintjes: alles kan! Bij Dolce&Gabbana is het wel een beetje 'apart': de rode vlekken op de jurk zijn namelijk uien, maar toch ziet de jurk er heerlijk verfrissend uit! Chloé doet het wat gemakkelijker en kiest voor tropische bloemen op een witte blouse, terwijl Matthew Williamson en Blumarine kiezen voor knallende exotische bloempjes op een felblauwe ondergrond! I Like!

Ik ben nu natuurlijk wel heel benieuwd hoe de goedkopere merken deze trends aanpakken en omzetten in wat meer betaalbare mode. De tropische printjes hebben we vorig jaar al bij Versace voor H&M gezien, maar verder is het allemaal vrij nieuw! Mijn favoriete trends zijn in ieder geval de pastelkleuren en mijn favoriete item is de prachtige rookjurk van Ann Demeulemeester, prachtig!

Nu ben ik wel benieuwd: wat is jouw favoriete trend voor komende zomer? Laat het vooral achter in de comments!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten