maandag 16 januari 2012

Vier smoesjes waarom jíj single bent!


Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom iemand single is (naast de hoofdreden dat je 'nog niet die speciale persoon bent tegengekomen'), maar de meeste redenen die worden gegeven waarom je alleen zou zijn, kloppen vaak helemaal niet. Vandaag deel ik 4 redenen met jullie die wel vaak in deze situatie worden gebruikt, maar die er helemaal niets mee te maken hebben dat jij single bent – wat je vrienden je ook vertellen! Lees snel verder!


Omdat het gebeurt 'als je er niet mee bezig bent'
Liefde overkomt je soms, onverwachts, verrassend, natuurlijk – maar dat is niet de enige manier waarop het gebeurt. Zoals Joe Berkowitz schrijft in in zijn boek 'Mijn superpower is om voor altijd alleen te zijn':
"Mensen zeggen altijd dat je iemand ontmoet als je het echt niet verwacht – volgens mij klopt dat niet, want als je diep in slap bent, verwacht je het het minst, en als ik eerlijk ben, ben ik nog nooit uit bed gejaagd door een vreemde die later mijn vriendin werd.”
Misschien verrast liefde je wel, maar zorg ondertussen dat je het niet alleen aan het lot overlaat. Blijf jezelf positioneren in situaties en omgevingen waar je de meeste kans hebt om iemand te ontmoeten. It's all about timing!



Omdat je 5 kilo moet kwijtraken
We gaan er niet om liegen en zeggen dat gewicht er niet toe doet: niet iedereen is gek op een wat steviger partner, net zoals niet iedereen gek is op dunne partners. Het bepaald wel wie je aantrekt, maar het weerhoudt anderen er niet van om je aantrekkelijk te vinden.
En onthoudt, niemand, zelfs niet je partner, zal zoveel aandacht besteden aan je lichaam als jijzelf. Alles onder de 5 kilo valt niet op – het valt zeker niet zo op als je persoonlijkheid, je gevoel voor humor en je lach. Als je single bent, trap dan niet in de val dat je gewicht daar de oorzaak van is. Iedereen is mooi op zijn eigen manier, en er zijn genoeg mensen die je nog véél mooier vinden met die vijf kilo gewoon aan je lijf!

Omdat je te kieskeurig bent
Je bent op zoek naar iemand waar je een groot gedeelte van je leven mee door wilt brengen – je mag daarom best kieskeurig zijn. Als je ergens genoegen mee neemt, zul je hier later altijd spijt van krijgen, en ongelukkig zijn in je relatie, en uiteindelijk ook weer single zijn. Probeer open te staan voor een partner waar je in eerste instantie niets van verwacht, maar zorg er zeker voor dat je je wel op je gemak voelt bij de ander, want hoe meer je elkaar leert kennen, hoe meer zal blijken of diegene goed bij je past! Ben je in het begin kieskeurig, dan heeft de ander ook geen kans om zich te ontwikkelen.

Omdat je er van die vreemde hobby's op na houdt
Renaissance Faires, LARP-ing, origami; wat je vreemde hobby ook is – dat is niet de reden dat je single bent. Een hobby is een onderdeel van een persoonlijkheid, maar niet het enige gedeelte, en de juiste persoon zal niet een vreemde hobby van je afschrikken. Als je vreemde hobby toch een groot en bepalend deel van je leven is, dan ontmoet je misschien juist diegene om die vreemde hobby, omdat ze dat juist enorm leuk aan je vinden. Dat kun je best toevoegen aan je vrouw zoekt man profiel. Ergens daarbuiten is een persoon die ook Elfs praat, net als jij... Zoiets kun je best toevoegen aan je profiel op een online dating site!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten