maandag 19 december 2011

Tutorial: Christmas Eyes


Komende zaterdag is het weer zover: kerst begint! Volgens mij is de kerst een van de gezelligste periodes van het jaar: een periode van samenzijn, een paar dagen heerlijk eten zonder zorgen (want ach, het is kerst, nietwaar?), kortom een paar dagen waarin je meestal helemaal tot rust komt. Omdat het kerstfeest in mijn ogen vaak een familiefeest is, heb ik voor de kerstdagen gekozen om een rustige ooglook te maken, waarvan ik jullie vandaag door middel van een fototutorial laat zien, hoe ik hem heb gemaakt! De ooglook is een goud-met-groene look, geïnspireerd op de kerstboom met zijn gouden bollen. Veel kijkplezier!



(1) Om te beginnen heb je natuurlijk je naakte ooglid. Het is handig om een fijne primer aan te brengen, een oogschaduwbasis, zodat je oogschaduw ook op deze mooie dag zo lang mogelijk blijft zitten, want je wilt natuurlijk niet dat je oogschaduw gaat creasen. (2) Vervolgens breng je een warme, gouden kleur over je hele ooglid aan met een platte oogschaduwkwast. Neem ook je crease mee, en blend zachtjes naar boven de kleur weg. (3) Dan neem je je groene, in mijn geval mosgroene kleur, die je aanbrengt op je outer-V en  (4) wegblendt in de crease, van buiten naar binnen, waardoor je arcadeboog een mooie, diepgroene kleur krijgt en je oog meer dimensie krijgt.



(5) Zoals je kunt zien heb je met de vorige vier stappen al een prachtig effect gecreëerd, maar de lijnen zijn nog wat hard. (6) Breng daarom op je wenkbrauwbot een mooie, glanzende highlighter aan om het blenden wat makkelijker te maken. (7) Dan pak je je blendingkwast erbij en blend je de rand van de mosgroene oogschaduw zachtjes over in de highlightkleur onder je wenkbrauwen. (8) Zoals je ziet zorgt dit ervoor dat de kleuren veel zachter in elkaar overlopen.



(9) Volgens mij is een van de belangrijkste stappen (die wel vaak vergeten wordt) bij een ooglook het inkleuren van de wenkbrauwen. Zorg ervoor dat je dit niet te zwaar doet, maar genoeg aanbrengt om de vorm van je wenkbrauwen nog wat beter te laten uitkomen. (10) Zoals je ziet maakt dit echt een enorm verschil in de netheid van de ooglook. (11) Om de ooglook eigenlijk 'af' te maken breng je een mooie, diepzwarte eyeliner aan, zowel boven en onder je wimperrand, als op je waterlijn, en als je er een beetje goed in bent kun je de look wat specialer maken door (12) je eyeliner te veranderen in een mooie wing.



Nadat je de voorgaande stappen hebt gedaan, (13) breng je dezelfde highlighter als op je wenkbrauwbot, aan in je binnenste ooghoek, waardoor je ogen veel meer stralen. (14) Daarna krul je je wimpers met je wimperkruller. (15) Met een wimperkruller zorg je er namelijk voor dat je wimpers van zichzelf al mooi gekruld omhoog staan, waardoor je mascara, (16) die je hierna gaat aanbrengen, nog beter uitkomt en waardoor je ogen nog opener lijken! Het resultaat is onder andere te zien op de onderstaande foto's:




Zoals je kunt zien is het geen heel ingewikkelde look, maar ik denk dat voor een familiefeest zo'n look wat beter past dan een zware smokey eye of een echte knallende oogschaduwkleur. Als jullie een tutorial in deze vorm fijn vinden, wil ik volgende week graag nog een meer opvallendere look maken voor nieuwjaar, omdat dat voor veel mensen toch meer een uitgaansfeest is waarbij de oogschaduw dus wél apart mag zijn! Laat het vooral even horen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten