vrijdag 21 oktober 2011

How to find "Mister (of Miss) Right"?


Uit alle verhalen die je van mensen hoort over hoe mensen elkaar ontmoeten, blijkt dat er geen magische formule is voor het vinden van liefde: het kan áltijd en overal gebeuren! Nu dat is gezegd kun je, als je op zoek bent naar je ware liefde, op sommige plekken beter zoeken dan op andere plekken. Vandaag vertel ik jullie een paar plaatsen waar je beter wél, of juist niet kunt zoeken naar je nieuwe vlam.


1. Via je vrienden
Iemand via vrienden ontmoeten is zeker niet een garantie voor succes. Soms slaan vrienden volledig de plank mis als ze zich bemoeien met jouw liefdesleven door te gaan koppelen. Die 'perfecte' persoon die ze voor je hebben bedacht, en waar ze maanden tijd aan besteed hebben om jou over te halen, zou net zo goed jouw idee kunnen zijn van een nachtmerrie. Maar je moet je vrienden zeker niet negeren als je op zoek bent. Kennismaken met iemand die je al door iemand kent, kan een echte bonus zijn: ten eerste omdat je iets met elkaar gemeen hebt - je wederzijdse vriend, en ten tweede omdat je vriend eerlijk kan zijn over het karakter van die persoon en zijn of haar romantische geschiedenis.

2. Door je werk
Het werk is dé plek waar de meesten van ons hun tijd voorbrengen, dus het is niet zo verrassend dat er vaak romances beginnen met een steelse blik in de directiekamer of door een lang maar gezellig praatje bij de koffieautomaat.
Op sommige werkplekken heb je richtlijnen voor relaties op het kantoor, en daarom is het de moeite waard om uit te zoeken wat de mening van jouw bedrijf is over dit onderwerp. Dating buiten je gelijke collega's om (met andere woorden: met je baas of iemand die onder jouw leiding werkt) kan een hoop ellende veroorzaken als je bijvoorbeeld wordt beschuldigd van vriendjespolitiek of er moeilijkheden en een gespannen werksfeer ontstaan als de relatie niet werkt. Dus: denk eest voor je wat doet! Stel jezelf de vraag of dit soort relatie echt de moeite waard is, en als het fout gaat, wat dan het ergste is dat kan gebeuren.



3. Door je interesses
Gedeelde interesses hebben is een grote kracht in een relatie op lange termijn, dus je hebt een goede start als je iemand vindt die iets doet waar jij ook van houdt. Of dat nou oldtimer rally's bijwonen is, abseilen, salsa dansen, het bekijken van je favoriete voetbalclub of optreden in een toneelgroep.
Het leuke is dat je gedeelde interesses met elkaar gemeen hebt, en daarom lekker kunt babbelen over jullie gezamelijke passie. Daarnaast: als je plezier hebt, ontspannen bent en gericht op iets waar je van houdt, heb je meer kans om over te komen als iemand die interessant is en geïnteresseerd.

4. Door middel van je overtuigingen
Nog meer dan dat je hebt met gedeelde interesses, heb je met gemeenschappelijke overtuigingen een sterke binding in een huwelijk of een langdurige relatie. Waarom? Omdat zoveel van alle beslissingen die we in ons leven gebaseerd zijn op onze overtuigingen, en wanneer twee mensen het vanuit hun standpunt oneens zijn over wat belangrijk is en wat niet, kan wrijving en onenigheid de relatie beïnvloeden.
Als je een sterk geloof hebt in iets, of dat nu een politieke partij, een religie of een goed doel is, ga dan mee doen aan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of deelname aan evenementen. Je hebt meer kans om iemand, die jouw passie en je kijk op het leven te ontmoeten, als je actief betrokken bent bij die passie en je hart daarin volgt.

5. Door te leren
Ook deelnemen aan een cursus is een uitstekende manier om nieuwe mensen te ontmoeten en om je sociale netwerk uit te breiden. Ook hierbij geldt: doet iets waar je geïnteresseerd in bent. Samen leren kan vaak een grote band scheppen onder de deelnemers. Op een cursus ontdek je vaak meer over mensen in een korte tijd dan je in andere omstandigheden zou doen.
Daarnaast hebben ook veel mensen een relatie op hun opleiding, waardoor ze hun geliefde vaak voortdurend op de lip zitten en wanneer er uiteindelijk iets mis gaat in een relatie, word je wel elke dag ermee geconfronteerd.




6. Door je omgeving
Mensen maken grappen over het ontmoeten van je potentiële partner bij de bushalte, maar het kan en het gebeurt ook! Zorg dat je open, vriendelijk en benaderbaar bent. Neem de tijd om 'hallo' te zeggen tegen nieuwe mensen die je ontmoet, waar je ook bent: in je straat, in de supermarkt, in de boekhandel, in een bar, in het café of in de trein.

7. Via het internet
Online dating wordt steeds meer een populaire manier voor mensen om hun mogelijke ware liefde te ontmoeten: probeer maar eens een uurtje naar je televisie te kijken zonder dat er dating-site reclames langskomen! Ongeveer de helft van alle singles is op zoek naar liefde via het internet, dus het is misschien wel zinvol om je bij hen te voegen. Online dating is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, vooral degenen die een erg druk leven hebben, of afgelegen wonen waardoor ze niet veel alleenstaanden ontmoeten. Deze man zoekt vrouw benadering maakt sinds een aantal jaren een hele hoop singles happy.


En misschien vinden jullie het leuk om wat meer over mijn liefdesleven te weten te komen? Ik heb op dit moment bijna twee jaar (om precies op 8 november!) een geweldige vriend, die ik eigenlijk al héél lang kende. We zwemmen namelijk bij dezelfde snorkel/onderwaterhockeyvereniging (gemeenschappelijke interesse!) en eigenlijk vond ik hem al jaren leuk, maar hij leek voor mij 'te hoog gegrepen', maar ik heb geleerd dat je je nooit moet afsluiten van het onverwachte en tja, nu ben ik al bijna twee jaar heel gelukkig bij hem! Dus misschien is het ook een tip voor jullie om te kijken naar mensen die op het moment al dicht bij je staan, want je weet maar nooit hoe iets loopt! Bij mij heeft het in ieder geval heel positief uitgepakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten