zondag 27 november 2011

How-To...: Home-Spa


Degene met een vervolgopleiding hebben hun tentamenweek er alweer op zitten, maar de meeste meiden op de middelbare school krijgen heel binnenkort waarschijnlijk een proefwerkweek, een week vol stress en spanning, vaak met weinig slaap en veel leren, waardoor je weinig tijd hebt voor jezelf. Ik heb afgelopen week hard geleerd voor mijn proefwerkweek en het resultaat mag er -tot nu toe- wel wezen, maar veel tijd aan mezelf heb ik niet kunnen besteden. Om weer even lekker hélemaal bij te komen van zo'n drukke week hou ik graag een spa-dagje, een dag waarop ik helemaal tot rust kom en mezelf van top tot teen verwen! Je kunt natuurlijk een uitje maken naar de sauna, maar dat is vaak toch wat prijzig, maar thuis kun je zelf ook een prima verwendag houden! Wil je weten hoe ik zo'n spa-dagje hou? Lees dan vooral verder!

Het belangrijkste van zo'n spadagje is toch écht dat je even goed tot rust komt. Zorg dan ook dat je niks meer aan je hoofd hebt waardoor je naderhand weer flink gestresst kan raken, want dan werkt het natuurlijk niet zo goed. Zorg ervoor dat je klaar bent met alles wat je moet doen, of zorg dat je zeker weet dat je na 'jouw' dagje alles zonder problemen af kunt krijgen. Bovendien is het herfst - maar al bijna winter, en dat betekent dat jouw huidje wel wat extra's kan gebruiken! Al die temperatuurwisselingen zijn vaak niet echt fijn, en ik merk zelf altijd dat mijn huid heel droog, schilferig en trekkerig wordt. Tijd om daar wat aan te doen!



Music is the remedy:
Zorg ervoor dat je genoeg leuke muziek hebt om jezelf een poosje bezig te houden. Luister naar de muziek die jíj leuk vind. Als dat house is, luister je house, als dat pop is, luister je pop, maar voor het échte spa-effect raad ik aan om een aantal nummers van Enya te zoeken (en dan vooral Water Voices, een heerlijk, rustgevend stuk muziek met waterval-geluiden. Hééééérlijk!). De muziek zorgt ervoor dat je nog meer tot rust komt, want vaak vergeet je de wereld om je heen een beetje als je kunt luisteren naar mooie, vaak rustgevende nummers. Zeker doen dus!

Pak goed uit:
Je hebt vast een aantal favoriete producten, en ik neem aan dat je die meestal wel in huis zult hebben. Zo heb ik een aantal favoriete gezichtsmaskers, scrubs, bodybutters en noem het maar op. Gebruik deze producten vandaag lekker royaal! Het is jóuw dag, dus geniet! Gebruik alleen producten die je echt fijn vindt en heel graag gebruikt, dan zul je merken dat een uitgebreid beauty-dagje echt heerlijk is en je nog meer geniet dan je normaal doet!



Het échte werk:
Het belangrijkste is dat je écht niks vergeet: zorg van tevoren dat je alles in huis hebt, zorg voor wat lekkers, en vooral: zorg ervoor dat je álles doet wat je kunt doen! Begin bijvoorbeeld met een lekkere, lange douche of een warm bad, was je haren met je favoriete shampoo of gebruik het lekkerste haarmasker dat je in huis hebt. Scrub je lichaam, gebruik je favoriete douchegel, en douche zeker niet te snel: zo lang het niet te vaak is, kun je zeker een keertje wat langer dan normaal douchen.

Als je uit de douche komt is je gezicht lekker vochtig. Zorg ervoor dat je huid goed gereinigd is en scrub je gezicht lekker en breng je favoriete gezichtsmasker aan. In de tijd dat je masker intrekt -je kunt een masker lekker lang laten zitten!-, kun je bijvoorbeeld een voetenbadje nemen. Vul een teiltje met warm water en gooi er vooral een bruistablet in! Terwijl je je voeten even laat weken, kun je prima je favoriete bodylotion of bodybutter gebruiken om je benen zacht en soepel te maken. Scrub je voetjes eens uitgebreid, haal die overtollige eelt weg en geef je zelf achteraf een fijne pedicure, waarna je het afmaakt met een lekkere voetcrème.



Dan haal je je masker weer af en scrub je je handen even lekker na. Daarna kun je meteen een manicure doen. En dan? Dan scrub je je lippen met een fijne (homemade) lipscrub en om het af te maken smeer je een lekkere laag van je favoriete lipbalsem op je lippen. Dan ben je denk ik zo goed als klaar!
Een laatste, héél fijne tip, vooral als je iemand in je omgeving hebt die goed kan masseren: laat jezelf eens lekker loskneden! Mijn vriend is écht een geweldige masseur en ik ben altijd enorm ontspannen na zijn massage's. Het mooiste? Hij heeft het zichzelf aangeleerd, gewoon door het te doen: iedereen kan het, als je het maar wil! 



Voor tussendoor:
Vergeet niet tussen het harde werk door eens wat lekkers te eten! Zorg voor een lekkere fruitshake, breek die reep chocolade aan, maak een bakje gemengd fruit en geniet! Het is jóuw dag, dus het maakt niet uit of je een keer wat meer chocolade eet dan normaal: het is toch maar eens in de zoveel tijd, dat overleef je wel! Als je niet alles achter elkaar kunt doen, kun je de tijd breken door tussendoor een leuke film op te zetten of je favoriete serie te kijken!

Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel hebben! Het principe is heel simpel: verzorg jezelf op zoveel mogelijk manieren, zo uitgebreid mogelijk! Je zult zien dat je als je klaar bent helemaal ontspannen bent en je voelt alsof je de wereld aan kunt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten