zaterdag 25 februari 2012

About The Brand: SuperTrash


Voor school moest ik een sectorpresentatie houden over een onderwerp dat bij je gekozen sector past. Na lang brainstormen heb ik samen met een vriendin bedacht om het over SuperTrash te houden. Eigenlijk wilde ik  het liever over jeugdzorg doen, omdat ik dat net wat interessanter vond om zo'n grote presentatie over te houden. Dat leek me ook makkelijker om informatie over te zoeken, een presentatie over een merk als SuperTrash blijft al snel heel oppervlakkig. Uiteindelijk zijn we het eens geworden over het onderwerp en is het SuperTrash geworden. Het leek me leuk om de informatie die ik heb gezocht voor de presentatie te gebruiken voor een artikel, dus bij deze. Lees snel verder!


Veel mensen denken dat SuperTrash is bedacht door Olcay Gulsen. Maar dat is niet waar: het is bedacht door Ava Riley, een bekende vrouw uit Los Angeles. Olcay de vrouw die SuperTrash groot heeft gemaakt ontmoette Ava Riley tijdens de New York Fashion Week in 2001. Ze besloten om samen van SuperTrash een groot merk te maken. Rond 2009 heeft Olcay besloten om House Of SuperTrash, zoals het merk officieel heet, over te nemen van Ava Riley, en met succes, want daarna is het merk in mum van tijd super populair geworden.



Olcay Gulsen is een 32 jarige vrouw van Koerdisch-Armeense afkomst, maar ze is geboren in Waalwijk. Ze heeft geen makkelijke jeugd gehad. Haar vader was verslaafd en schizofreen. Daardoor was ze altijd wat rebels op school, en ze werd vlak voor haar eindexamen van school gestuurd. Toen besloot ze om alles te geven wat ze had. Na haar vervolgstudie in Rotterdam ging ze in Amsterdam wonen. Op haar 21e startte ze een eigen bedrijf, genaamd Twostepzahead. Hiervoor importeerde ze kleding van andere merken naar Nederland. Ook heeft Olcay nog een zusje, genaamd Dolshe. Zij houdt zich vooral bezig met SuperTrash in Amerika en werkt dan ook veel op het hoofdkantoor in New York.



SuperTrash speelt goed in op wat de consument van tegenwoordig wil. Nu heb je bijvoorbeeld een setje met een paar simpele hakken, met daarbij een paar ballerina's. Veel vrouwen kunnen het geen hele avond volhouden om op hakken te lopen, en ballerina's kan je zo meenemen in je tas en kan je van schoenen wisselen. De setjes zijn verkrijgbaar in 8 kleuren, dus voor bij elke outfit is wel een goede kleur te vinden. De foto's die er bij staan zijn ingescande pagina's uit het SuperTrash Magazine. SuperTrash heeft volgens Olcay een duidelijke doelgroep: 'voor een zelfverzekerde, sterke, onafhankelijke vrouw die weet wat ze wil in het leven en hoe ze dat moet bereiken.' Ze staan bekend om hun getailleerde kleding.


SuperTrash is vooral populair bij jonge vrouwen. Uit het klantenbestand blijkt dat kopers in de winkel gemiddeld 32 jaar zijn. Het merk is goed verkrijgbaar. Er zijn 8 brandstores: 2 in Amsterdam, één in Rotterdam, Utrecht, Den-Haag, Laren, Maastricht en Eindhoven. Er zijn ook veel webshops die SuperTrash verkopen. Google maar eens op SuperTrash, en je word overspoeld met webshops! Er zijn in Nederland 370 verkooppunten, en webshops op internet zijn niet meegerekend. Verspreid over 24 landen zijn er meer dan 1600 verkooppunten.

Het lijkt wel of het merk per dag meer groeit. Het merk heeft sinds kort een compleet nieuwe kinderkledinglijn. Daar komt nog een winkel van, in de Huidenstraat in Amsterdam. Vanaf juni kan je Madame SuperTrash in de winkels vinden: een lingerielijn! Die zal bestaan uit lingerie en corrigerende lingerie genaamd: Correct me if I'm wrong. Een super leuke naam, haha! Ook komen ze nog met een Swim & Beach collectie in 2013. Tijdens de show die eind januari plaatsvond heeft Olcay hun eerste parfum gelanceerd: Phenomenal. Je kan hier een heel stuk van de show zien (klik op de onderstaande afbeelding om naar het filmpje te gaan):



Wat had ik graag bij de show willen zijn! De kleding is geweldig, muziek, haar en makeup van de modellen... Wauw.

De kleding van SuperTrash vind ik onwijs mooi. Sommige dingen zijn wel ontzettend duur, maar vaak wacht ik de sale af. Alles is dan heel goed afgeprijsd! Er is vaker over ST geschreven op TBG, om die artikels terug te lezen moet je even zoeken naar 'supertrash'. Daarvan kon ik helaas geen linkje maken. Ik hoop dat je het leuk vond om wat meer te lezen over de geschiedenis van SuperTrash!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten