donderdag 14 april 2011

Douchen voor het goede doel

Douchen vinden wij allemaal heerlijk, maar vaak komen er toch wat minder fijne stoffen uit de douchegels, shampoo's, conditioners en zeepjes in het milieu. Dat is af en toe niet erg, maar op grote schaal is dat toch redelijk schadelijk voor het ons drinkwater. Sanex vindt dit maar niks, en heeft afgelopen maandag met haar Zero%-producten een nieuwe campagne gelanceerd:


 

Ik vertel jullie vandaag wat meer over de reden, de manier waarop er wordt gehandeld, en het gewenste doel van de actie van Sanex!

De campagne startte op 11 april 2011, afgelopen maandag dus. Sanex wil met deze actie en met behulp van de Sanex Zero% producten zorgen voor zowel schoon water hier als in Gambia. Op beide locaties kunnen wel een aantal verbeteringen worden aangebracht wat betreft het water. In Gambia is er een groot gebrek aan schoon drinkwater, maar hier zitten relatief veel chemische ingrediënten in het afvalwater.

Sanex wil met deze campagne het gebruik van chemische 'zooi' verminderen. Hun eigen "Zero%" lijn bevat biologisch afbreekbare stoffen, zodat het aantal chemicaliën op je huid, maar ook in het afvalwater wordt verminderd. Zo houdt Zero% het water zo schoon mogelijk, waardoor het beter is voor zowel je huid als voor het mileu!
Sanex Zero% Normale Huid
Maar... Wat doet Sanex in Gambia? Samen met FairWater zorgt Sanex ervoor dat elke verkochte fles Sanex Zero% douchegel, 1 persoon in Gambia 1 maand lang schoon water heeft. Dit zal gebeuren door het plaatsen van waterpompen.
Naast het kopen van een douchegel, kun je het project ook online steunen, en wel op http://www.schoonwaterhierschoonwaterdaar.nl/. Sanex zorgt ervoor dat voor elke "fan" -dat kun je worden via je mail-, hyves-, twitter- en facebookaccount- wederom 1 persoon 1 maand schoon water heeft in Gambia.

Sanex Zero% Droge Huid
Ten derde is er ook nog een SMS-actie: SMS 'FairWater Sanex' naar 3010 en daarmee zorg je voor 3 maanden lang schoon water voor 1 persoon in Gambia. Dit kost €0,60 per SMS. Elke week wordt er onder de mensen die SMS'en, een Sanex Zero% pakket verloot met een douchegel voor de normale huid (250ml, navulverpakking 500ml), en een douchegel voor de droge huid (eveneens 250 ml met navulverpakking van 500ml).

Ik weet niet hoe de situatie bij jullie is, maar mijn moeder houdt niet van zeepjes (van bijvoorbeeld Lush), en ook niet van sterke, opvallende geuren. Ik denk dat dit product onder andere een heel leuk moederdagcadeau is! Je steunt een goed doel, maar eveneens heb je een fijne, milde, basic douchegel als cadeau. Natuurlijk kun je het ook gewoon voor jezelf kopen hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten