zondag 27 februari 2011

Haarverf in mousse-vorm

De afgelopen paar maanden is er een totaal nieuw product op de markt gekomen: een (meestal permanent) haarkleuringsmiddel in mousse-vorm. In zeer korte tijd hebben zowel John Frieda als Schwarzkopf een dergelijk product uitgebracht. John Frieda de "Precision Foam Hair Color", en Schwarzkopf de "Perfect Mousse". Ik heb hieronder de promotiefilmpjes van beide producten geplaatst om jullie een indruk te geven hoe deze haarverfmethode in elkaar zit.






Zoals je kunt zien is de methode van bereiding en aanbreng bij beide producten ongeveer hetzelfde. In het doosje dat je koopt zit een ontwikkelingsvloeistof, de kleuring, een conditioner, een foamer en handschoenen voor het aanbrengen van de verf. Je moet als eerst de ontwikkelingsvloeistof mengen met de kleuring, dan in de foamer stoppen en één of meerdere keren (dat ligt aan het merk) het flesje omdraaien. Vervolgens breng je de foam aan op je handschoen en verdeel je het als een shampoo door je haar. Dan laat je het een poosje zitten, en spoel je het uit. Dan gebruik je de conditioner om je haar te voeden na de kleuring.

Hebben jullie al eens een haarverf in mousse-vorm gebruikt? Zo ja, wat waren je ervaringen? En zo nee, wil je het proberen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten